Sparristårta
Helgen bjöd på en hel del tårtbak. Jag hade fått två beställningar varav en av dem gav mig ett väldigt huvudbry. Önskemålet var en tårta i form av en sparris! Jo ni läste rätt. Jag hade lite olika idéer angående utformandet av denna tårta, men bestämde mig till sist för att göra den som en rulltårta och i form av en bunt sparris.
Jag formade sparrisarna i marsipan, istället för sugarpaste som jag brukar använda när jag gör dekorationer. För det första hade det gått åt väldigt mycket sugarpaste, och för det andra tycker jag inte det är särskilt gott i en så pass stor mängd som krävdes för att täcka denna tårta. Jag täckte först hela tårtan med ett tunt lager marsipan, som dock borde varit lite tjockare, eftersom det tenderade att spricka när jag la på de tunga sparrisarna. Jag "knöt ihop" bunten med ett band, även det i marsipan.
Jag blev relativt nöjd med resultatet, även om perfektionisten i mig hade önskat att finishen var snäppet bättre. Denna tårta var en riktig utmaning, framförallt i planeringsstadiet!
Tårtan består av:
Rulltårtsbotten
Jordgubbsmousse
Färska skivade jordgubbar
Spacklad med grädde
Tårtan är täckt och dekorerad i marsipan