Marknadsnougat
Det bästa med att gå på marknad är att köpa med sig marknadsgodis hem, nougaten är det bästa! Detta recept fick jag av en kurskamrat till mig under tiden jag studerade, som en ursäkt att komma ifrån tentaplugget ett tag. Supergoda - smakar precis den nougat man köper av marknadsskojarna.
Marknadsnougat
125 g kokosfett
1 1/2 dl vatten
5 dl socker
6 1/2 dl vetemjöl
4 dl florsocker
1 dl kakao
3 msk vaniljsocker
Gör så här:
Smält kokosfett, vatten och socker i en kastrull så att allt löser sig. Blanda ihop vetemjöl, florsocker, kakao och vaniljsocker i en separat skål. Sikta gärna ner de torra ingredienserna för att undvika mjölklumpar.
Blanda ihop alltsammans och bred ut i en långpanna med bakplåtspapper. Låt stå kallt för att stelna och skär sedan nougaten i småbitar. Förvara gärna nougaten i en platspåse så torkar den inte lika fort.
Tips! Om man vill undvika att ”föräta sig” så är det fullt tillräckligt att halvera receptet, för det blir väldigt mycket nougat!