Tuffa tryfflar
2010-12-18 | 12:00:00
Kategori: Julgodis
Dessa tryfflar är kanske inga man trycker i sig flera stycken av en lördagskväll framför Tv:n. Men de är nog så goda att avnjuta en (eller två) till kaffet.
Chilitryffel
En het choklad!Ca 20 st
1 dl vispgrädde
2 msk smör
0,75 dl muscovadosocker
175 g mörk choklad
0,5 tsk chilipulver
Torkad chili till garnering (Chiliflakes - finns på burk i kryddhyllan)
Gör så här:
Koka upp grädde, smör, muscovadosocker och chili. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen i bitar. Rör tills all choklad smält. Låt svalna
Häll tryffeln i en spritspåse och spritsa ut i formar eller direkt på bakplåtspapper. Garnera tryfflarna med lite torkad chili - se upp för hettan! Ställ svalt.
Päroncognacstryffel
Ca 35 st
225 g mörk choklad
0,75 dl vispgrädde
75g nougat
2-3 msk Xanté
Ev. sockerpärlor/silverkulor till garnering
Gör så här:
Hacka chokladen och smält ner den tillsammans med grädden i en skål över sjudande vattenbad. Rör ner hyvlad nougat lite i taget och tillsätt Xanté. Kyl till spritskonsistens.
Spritsa ut tryffeln i formar. Garnera med sockerpärlor/silverkulor. Ställ svalt.